Laatste alarmering:
Datum 16|11 Tijd 18:41:09 (inci-06) Ongeval (gaslucht) Ap4 Promens Care Witte Valken Witte Valkenstraat :1... Prio Hoog Eenheid | Beilen - TS 27-11 Brandweer Midden Drenthe Drenthe
donderdag 23 november 2017
TOP NIEUWS

DONDERDAG 16|11

EURSINGE - Bij een ongeval op de Garmingerstukken in Eursinge is een taxi in de sloot beland. Door nog onbekende oorzaak botsten een taxi en een personenauto achter op elkaar waarop de taxi in de sloot terecht kwam.

 

Een persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

DINSDAG 14|11

NIEUW-BALINGE - Bij een ongeval op de Hoogeveenseweg in Nieuw-Balinge is een personenauto in de sloot beland. Bij het ongeval raakte bestuurder en bijrijder lichtgewond.

 

De brandweer van Hoogeveen kwam ter plaatse voor assistentie om het slachtoffer over de sloot te helpen. Beide personen zijn lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

VRIJDAG 10|11

ORVELTE - De provincie Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe hebben op 9 november 2017 de Dekzandrug Orvelte onthuld als achtste Aardkundig Monument in Drenthe.

 

De Dekzandrug Orvelte is een tien kilometer lange zandrug in het hart van Drenthe. De rug is tot drie meter hoger dan zijn omgeving; de dorpen Westerbork en Orvelte zijn erop gebouwd. De Dekzandrug Orvelte verbergt een ontstaansgeschiedenis onder invloed van ijs, wind, water en de mens.

 

Zo'n 240.000 - 120.000 jaar geleden werd Noord-Nederland bedekt met landijs en werd het Drentse keileemplateau gevormd. Een ...

1/1

VRIJDAG 10|11

DRENTHE - Voor wie het vergeten was, zaterdag 11 november is het Sint Maarten!

 

Niet alleen is 11 november het begin van het carnavalsseizoen, het is ook Sint-Maarten. Mocht je het vergeten zijn: een feestdag waarbij kinderen met een lampion aan de deur komen om liedjes te zingen en vervolgens snoep of fruit krijgen. Sint-Maarten werd in het verleden vooral in kleine dorpen gevierd, maar maakt de laatste jaren ook zijn intrede in grote steden.

 

Wie is Sint-Maarten eigenlijk?
Tijdens Sint-Maarten vieren dat Sint-Maarten, een bisschop van Tours, gedoopt is. Zijn echte naam is ...

1/1

WOENSDAG 08|11

DOKKUM – Zaterdag 18 november komt sinterklaas aan in Nederland. De aankomst is dit jaar in Dokkum. De intocht van Sinterklaas zal ook in 2017 weer live op televisie worden uitgezonden op NPO 3 door de NTR.

De presentatie is in handen van Dieuwertje Blok die al jaren de presentatrice is van het Sinterklaasjournaal. De aankomst van Sinterklaas zal ook in het Sinterklaasjournaal meegenomen worden. Op de kade zal Dieuwertje natuurlijk weer bijgestaan worden door onder andere Jeroen Kramer. (Het Sinterklaasjournaal zelf start al op 13 november met uitzendingen.

 

De jaarlijkse ...

GISTEREN 22|11

BOVENSMILDE - De gemeente Assen is bezig met het vervangen van de verlichting in Witten. De verlichting aan o.a. het fietspad richting Bovensmilde moet nog geplaatst worden. Dit levert op dit moment vertraging op.

 

Heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Assen via 14 0592.

DINSDAG 14|11

DRENTHE - Provincie Drenthe wil de sanering van asbestdaken versnellen en heeft hiervoor de uitvoeringsregeling vastgesteld.

 

De regeling is een subsidie in de vorm van een lening met lage rente. Particulieren, MKB- en agrarische bedrijven, verenigingen en stichtingen die eigenaar zijn van een asbestdak, kunnen vanaf 15 november een beroep doen op deze regeling voor het saneren en vervangen van het dak.

 

Meer informatie over de regeling en hoe u subsidie kunt aanvragen leest u op www.snn.eu/asbestregeling-drenthe

...

Agenda

Welke straf voor achterlaten hond in hete auto
Aantal stemmen:
  2940
58%
  Politie moet hoge boete geven

35%
  Hond in beslag nemen

8%
  Alleen dierenartskosten betalen

24Webvertising