Laatste alarmering:
Datum 16|11 Tijd 18:41:09 (inci-06) Ongeval (gaslucht) Ap4 Promens Care Witte Valken Witte Valkenstraat :1... Prio Hoog Eenheid | Beilen - TS 27-11 Brandweer Midden Drenthe Drenthe
donderdag 23 november 2017

Archief

Motorrijder gewond na botsing met wegafbakering

Gemaakt: Zondag, 25 juni 2017 17:06

BEILEN – Een motorrijder is zondagmorgen op de oprit naar de A28 vanaf het tankstation bij Beilen gewond geraakt nadat hij op een stenen wegafbakering reed en ten val kwam. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De motorrijder maakte deel uit van een groepje van drie. De andere twee motorrijders konden de crash ontwijken en werden niet bij het ongeval betrokken.

Uittocht TT gangers Assen is begonnen

Gemaakt: Zondag, 25 juni 2017 17:54

BEILEN – Het was zeer druk op en bij de A28 bij Beilen zondagavond. De TT gangers op weg naar huis werden traditioneel uitgezwaaid.

 

Bij het tankstation hadden de mensen zich massaal gesetteld en sommige met camper en caravan. Een groot aantal motorrijders hield het bij het tankstation dan ook even voor gezien en verliet de A28 voor een hapje en een drankje en om de tank nog eens vol te gooien.

Gaslek op bungalowpark aan de Wijsterseweg

Gemaakt: Dinsdag, 27 juni 2017 16:32

SPIER - Bij graafwerkzaamheden voor glasvezel op een bungalowpark aan de Wijsterseweg in Spier is een gaslek ontdekt. Het gaslek werd ontdekt op een plaats waar op dat moment nog niet gegraven was.

 

De brandweer werd gealarmeerd om de situatie veilig te stellen. Enexis kwam ter plaatse om het gaslek te dichten.

Roefelen in Beilen

Gemaakt: Dinsdag, 27 juni 2017 21:03

BEILEN - Kinderen uit het basis- en speciaal onderwijs kunnen zaterdag 8 juli weer Roefelen in Beilen tijdens de Roefeldag. 

 

Roefelen is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs en speciaal onderwijs. De kinderen kunnen die dag bij diverse beroepsgroepen een kijkje in de keuken nemen en uiteraard mogen ze ook actief deelnemen. Voor een indruk van afgelopen jaar ga je naar de Facebookpagina Roefeldag beilen. Daar is ook informatie te vinden over de inschrijving op woensdag 28 juni. Het 'Roefelen' is op zaterdag 8 juli van 9.00 tot 12.00 uur.

Drentse fysiotherapeut aangehouden wegens oplichting en fraude

Gemaakt: Dinsdag, 27 juni 2017 21:11

REGIO - De recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW heeft maandag een 45-jarige fysiotherapeut uit Drenthe aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting.

Het vermoeden is dat zij bij zorgverzekeraars bewust te hoge declaraties indiende voor behandelingen van haar patiënten. Ook zou de fysiotherapeut in overleg met de praktijkmanager behandelingen gedeclareerd hebben die in werkelijkheid helemaal niet of op een andere – goedkopere wijze - hadden plaatsgevonden.

 

Het gaat bijvoorbeeld om declaraties van weekendbehandelingen of behandelingen thuis bij de cliënt. Ook de praktijkmanager van de fysiotherapiepraktijk in de provincie Drenthe is maandag gehoord als verdachte.

 

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het Zorgfraudeteam van de Inspectie SZW mogelijk gesjoemel met zorgdeclaraties tegenkomt, zo laat het Openbaar Ministerie weten. 'De ontdekking van deze vermoedelijke fraude is mede te danken aan de oplettendheid van de cliënten van de betreffende fysiotherapiepraktijk. Zij zagen dat er verkeerde declaraties waren ingediend bij hun zorgverzekeraar en wezen de verzekeraar daar op.'

 

Een van die zorgverzekeraars heeft hiervan melding gedaan bij de NZa. Daarna is het Zorgfraudeteam ingeschakeld.

 

Declaraties van behandelingen in de zorg gaan vaak rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gaan. Patiënten kunnen via de websites van hun zorgverzekeraar zelf de declaraties van hun zorgaanbieders bekijken. Door die te controleren en eventuele fouten te melden bij de zorgverzekeraar kan mogelijke fraude door zorgaanbieders worden ontdekt.

 

Ondermijnen

Het OM wijst erop dat in Nederland waarde wordt gehecht aan goede gezondheidszorg. 'Een groot deel van de Nederlandse begroting wordt daar aan besteed. Het is belangrijk dat geld dat bestemd is voor zorg, ook aan zorg besteed wordt. Fraude met zorggelden kan ons zorgstelsel ondermijnen. Daarom treden overheid en ketenpartners hier krachtig tegen op.'

Inloopavond fietspad De Vennen/ De Mussels

Gemaakt: Woensdag, 28 juni 2017 17:45

LHEEBROEK - Op woensdag 5 juli 2017 houden gemeente Westerveld en gemeente Midden Drenthe een inloopavond over het nieuwe fietspad op De Vennen en De Mussels.

 

Belangstellenden zijn tussen 18.30 uur en 21.00 uur van harte welkom bij Camping Meistershof in Lheebroek. Tijdens de inloopavond is er gelegenheid om het ontwerp van het nieuwe fietspad te bekijken, vragen te stellen en een reactie te geven. Medewerkers van beide gemeenten en Sweco, het ingenieursadvies- en architectenbureau dat het ontwerp heeft gemaakt, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Grijze container op andere dag geleegd

Gemaakt: Woensdag, 28 juni 2017 20:23

BEILEN - In enkele straten in Beilen wordt de grijze container donderdag geleegd in plaats van woensdag.

 

Het betref de volgende straten:

De Perk

Edisonweg

De Vonderkampen

't Spiek

De Stroom

De Made

De Leek

 

Laat u de containers aan de weg staan of zet ze opnieuw aan de weg: ze worden donderdag geleegd. Donderdag is ook de route voor de groene container. Zet beide containers donderdag aan de weg.

Informatieavond motorcrossterrein Westerbork

Gemaakt: Woensdag, 28 juni 2017 20:24

WESTERBORK - MSV Motor Drenthe heeft bij de gemeente plannen kenbaar gemaakt voor het verruimen van de openingstijden van de crossbaan aan de Stukkenweg in Westerbork.

 

De bedoeling is twee uur per week langer open te zijn, voor de jeugdleden. Daarnaast wil de motorclub op jaarbasis enkele evenementen meer organiseren dan nu.

 

Er heeft hierover in april een informatieavond plaatsgevonden, maar de communicatie hierover is niet gelopen zoals had gemoeten, met een lage opkomst als gevolg. Daarom heeft de gemeente besloten nog een informatieavond te organiseren over dit onderwerp. Tijdens deze avond zal de motorclub uitleggen wat precies de bedoeling is en kunnen alle omwonenden en andere belangstellenden hun mening hierover kenbaar maken aan de gemeente.

 

De informatieavond vindt plaats op 5 juli 2017, in het gemeentehuis te Beilen, van 20.00u tot 21.30u.

 

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met mw. T. van Hoek van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 94 09, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Man uit Hijken krijgt taakstraf voor hennepkweek

Gemaakt: Vrijdag, 30 juni 2017 20:15

HIJKEN - Een 30-jarige man uit Hijken moet een werkstraf opknappen van 180 uur voor het kweken van vijfhonderd plantjes in een schuur aan het Oranjekanaal. De winst van een eerdere oogst, ruim 41.000 euro, mag hij inleveren bij de staat.

 

In januari troffen agenten in een door de Hijkenaar gehuurde schuur een professionele kwekerij met planten aan. De man bekende tegenover de rechter dat hij de kwekerij volledig zelf had gebouwd en de spullen via een maatje had ingekocht. De man kampte met schulden. Met de oogst hoopte hij een flink deel te kunnen aflossen.

 

Vaker geoogst
De man gaf aan dat hij in oktober begonnen was met de kweek. De politie en ook de rechtbank gingen er daarom vanuit dat de man vaker dan een keer geoogst heeft. Een cyclus neemt gemiddeld tien weken in beslag.

 

Winst
De aangetroffen plantjes waren ongeveer vier weken oud. Sporen van gebruik, stoflagen en gedroogde plantenresten bevestigde dit vermoeden. De Hijkenaar hield echter bij hoog en laag vol dat het van een eerste oogt nog niet was gekomen. De rechter geloofde hem niet en vorderde de winst.

Drentsche Keverdag in Oranje afgelast om overlijden Jan Voortman

Gemaakt: Vrijdag, 30 juni 2017 20:18

ORANJE - De Drentsche Keverdag die zondag zou worden gehouden in Oranje gaat niet door. Aanleiding is het overlijden van ondernemer Jan Voortman uit Oranje.

 

De keverdag zou worden gehouden bij het tuincentrum van Voortman. Tijdens de dag zouden tientallen kevers te zien zijn. Ook stonden een markt gepland en activiteiten, zoals uitlaatpijphangen.

 

De organisatie vindt het niet respectvol om de keverdag te laten doorgaan. Jan Voortman overleed woensdag, hij was al lange tijd ziek. Hij is 52 jaar geworden.

NL-Alert: stel mobiel in op de ontvangst van berichten noodsituaties

Gemaakt: Zondag, 02 juli 2017 17:04

De overheid zendt maandag 3 juli om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo weet u zeker wat te doen als u in de buurt van een echte noodsituatie bent.

 

Ga nu naar nl-alert.nl, stel uw mobiel in en help ook anderen met instellen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Het controlebericht bevat de volgende tekst: ´NL-Alert 03-07-2017 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert.´

 

Bedreigende situaties

NL-Alert wordt ingezet bij levensbedreigende of gezondheidsbedreigende situaties waarin acuut handelen van de mensen in het bedreigde gebied vereist is. NL-Alert maakt deel uit van een compleet pakket aan middelen dat de overheid kan inzetten, zoals de sirenes, regionale calamiteitenzenders en sociale media. Per noodsituatie wordt bekeken welke middelen het meest effectief zijn om mensen te bereiken en te informeren.

Als er een noodsituatie bij u in de buurt is, kan de overheid met NL-Alert alarmeren en informeren. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand, of bij een terroristische aanslag uit het gebied wegblijven vanwege explosiegevaar.

 

Cell Broadcast

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. U ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

 

Meer weten?

Meer informatie over NL-Alert kunt u lezen op www.nl-alert.nl. Staat het antwoord op uw vraag niet op de website? Neem dan contact op met ‘Informatie Rijksoverheid’ via www.rijksoverheid.nl/contact. U kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur (lokaal tarief).

Ambitie: Drenthe dé vrijetijdsprovincie van Nederland

Gemaakt: Maandag, 03 juli 2017 19:00

DRENTHE - Voorlopige resultaten vitaliteitsonderzoek verblijfsrecreatie Drenthe bekend.

 

De afgelopen maanden is een vitaliteitsonderzoek uitgevoerd onder zo'n 200 vakantieparken en grotere campings in Drenthe met in totaal ruim 20.000 eenheden (staanplaatsen en recreatiewoningen). De respons was circa 80%. De voorlopige resultaten van het onderzoek laten zien dat 71% van het aantal onderzochte eenheden vitaal is. Bijna 14% is minder vitaal, doordat er bijvoorbeeld wel bedrijfsmatig toekomstperspectief, maar te weinig kwaliteit wordt geboden of doordat er wel kwaliteit wordt geboden, maar er geen toekomstperspectief is. Bij 15% van de onderzochte eenheden is geen sprake meer van een vitaal toeristisch-recreatief aanbod, waarbij veelal sprake is van een verwevenheid van verblijfsrecreatie en wonen. Dit betreft met name kleinschalige locaties. De voorlopige resultaten laten zien dat er kansen en uitdagingen zijn voor de vakantieparken en grotere campings. De belangrijkste kansen zijn om bedrijven met toekomstperspectief ontwikkelingsruimte te bieden en recreatief te stimuleren. De uitdagingen liggen bij het transformeren van de terreinen die niet meer vitaal zijn en ook geen perspectief meer hebben.

 

Doel van dit onderzoek is om gedetailleerd in kaart te hebben hoe het staat met de vitaliteit van de sector en waar kansen tot verdere verbetering voor de verblijfsrecreatie liggen. Een aantrekkelijk en vitaal aanbod in de verblijfsrecreatie is van groot belang om van Drenthe dé vrijetijdsprovincie van Nederland te maken. In 2015 genereerde de verblijfssector 4.200 banen en de verblijfsgasten € 345 miljoen aan bestedingen.

 

Het uitgevoerde vitaliteitsonderzoek in Drenthe is een belangrijke stap om dé vrijetijdsprovincie van Nederland te worden. De volgende fase in dit proces is dat gemeenten, recreatiesector en provincie samen gaan kijken naar de kansen (bedrijven stimuleren tot excelleren) en de uitdagingen (bedrijven veranderen waar nodig). In het najaar worden de definitieve resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan de recreatiesector. Doel is om te werken naar een gezamenlijk plan van aanpak voor de verblijfsrecreatiesector, waarbij gemeenten en provincie samen met de vakantieparken en grotere campings kijken naar ontwikkelingsmogelijkheden en kansen. Hierbij is maatwerk het uitgangspunt vanuit de gedachte 'één park - één plan'. Het vitaliteitsonderzoek is uitgevoerd door ZKA Leisure Consultants in opdracht van de provincie Drenthe en het Recreatieschap Drenthe. Er wordt nauw samengewerkt met de Drentse gemeenten en met brancheorganisatie RECRON.

Nieuwe plannen voor Stefanuskerk Beilen moeten nu wel doorgang vinden

Gemaakt: Maandag, 03 juli 2017 20:18

BEILEN - De nieuwe plannen voor de Stefanuskerk in het centrum van Beilen zijn vanmiddag gepresenteerd. Na een grondige renovatie moet de kerk dienst gaan doen als cultureel podium voor Beilen en omgeving.

 

In 2009 zijn de plannen ook aan de gemeente voorgelegd, maar vonden toen geen doorgang.

 

Volgens Jan Drogt van stichting Stefanuskerk zijn de plannen nu concreter, beter en moet de gemeente er minder een probleem van maken dan acht jaren geleden.

 

Renovatie
Onlangs is al begonnen met de renovatie van de vijf eeuwen oude kerk. Onder andere de draagbalken zijn toen vervangen. Om de kerk weer volledig te herstellen moet er nogal wat gebeuren. Het dak moet gerepareerd worden en ook de gevel heeft flink aandacht nodig, volgens de stichting.

 

Ook het in 2009 geplande bijgebouw om de kerk te optimaliseren als cultureel podium, moet in de huidige plannen doorgaan. Het gebouw moet zorgen voor een aantal faciliteiten die de kerk niet heeft, zoals toiletten en een cateringgelegenheid.

 

Geliefd gebouw
"Het is een gebouw dat wordt gekoesterd door de bevolking", vertelt Drogt. En dat moet ook wel, want voor de restauratie van het orgel, dat ook bij de plannen hoort, zijn heel wat vrijwilligers nodig. "Het is het enige monumentale pand van enige omvang in Beilen", vertelt Drogt.

Volgens hem hoeven mensen niet bang te zijn dat het kerkelijke karakter sneuvelt met de huidige plannen. "We gaan de eer en de uitstraling van het gebouw zo goed mogelijk in stand houden."

 

Het is nu aan de gemeente om de plannen van de stichting te beoordelen.

Verkeershinder afrit 30 (A28)

Gemaakt: Woensdag, 05 juli 2017 17:50

BEILEN - Van donderdagavond 13 juli 2017 tot vrijdagochtend 14 juli 2017 wordt de oostelijke toerit 30 bij Beilen afgesloten voor al het verkeer.

 

Van vrijdagavond 14 juli 2017 tot zaterdagochtend worden de oostelijke af- en toerit 30 bij Beilen afgesloten voor al het verkeer. De afsluitingen zijn van 's avonds 20.00 uur tot 's morgens 06.00 uur. Ook de hulpdiensten hebben geen toegang tot de af- en toerit. Overdag is de af- en toerit open voor al het verkeer. Gebr. Van der Lee voert in opdracht van Rijkswaterstaat asfaltwerkzaamheden uit. Het verkeer wordt omgeleid via af- en toerit 29 (Dwingeloo) en af- en toerit 31. Omleidingsroutes zijn met borden aangegeven.

 

U moet rekening houden met een vertraging van ongeveer 10 minuten.

Veel winnaars tijdens Sportweek in Beilen

Gemaakt: Woensdag, 05 juli 2017 17:53

BEILEN - Smash werd vrijdag 30 juni uitgeroepen tot ‘Beste sportvereniging van Beilen’. De vereniging ontving uit handen van wethouder Gerard Lohuis de Sportweekbokaal.

 

De heren van Smash mochten zich de 'Beste mannelijke sportploeg' noemen. De dames van Fit Boys waren te sterk voor hun concurrenten en gingen er met de prijs van 'Beste vrouwelijke sportploeg' vandoor. De Gezelligste sportvereniging van Beilen is dit jaar de Spatters.

 

Veel sportiviteit
De organisatoren van de sportweek kijken terug op een succesvolle week. Er was veel gezelligheid en de opzet om elkaar en andere sporten beter te leren kennen, is zeker gelukt. 
Vrijdagavond werd de sportweek feestelijk afgesloten met feest in de Drenthehal.

 

Uitslagen
In totaal deden dit jaar vijf verenigingen mee met in totaal vier herenteams en vijf damesteams. De eindstanden waren als volgt:

 

Herensportploegen:
1e Smash
2e Fit Boys
3e Fit en Vitesse

 

Damessportploegen:
1e Fit Boys
2e  Fit en Vitesse

3e  Smash
4e Spatters


Verschillende sporten
De sportweek Beilen werd dit jaar voor het negende achtereenvolgende jaar georganiseerd. De wedstrijden werden gespeeld in de Drenthehal. Iedere avond stond een andere sport centraal en op woensdagavond was er een klaverjassen in de kantine.

Lever het snoeisel van Taxus in bij de Milieustraat

Gemaakt: Woensdag, 05 juli 2017 17:57

BEILEN - De jaarlijkse inzamelactie is begonnen en duurt tot 31 augustus.

 

Taxus voor Hoop in een organisatie met een ANBI status die zich inzet voor de strijd tegen kanker. Dit gebeurt door het inzamelen van het Taxus snoeisel. In de jonge scheuten van de Taxus Baccata zit de werkzame stof Baccatine wat een essentieel onderdeel is in de behandeling tegen kanker.

 

Laten we samen de strijd aan gaan tegen kanker: Snoei jouw Taxus en lever die in bij de Milieustraat. Meer weten? Kijk op www.taxusvoorhoop.nl

File op de A28 ter hoogte van Spier door autobrand

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 19:22

HOOGEVEEN – Vrijdagmiddag ontstond er een file van meer dan vier kilometer op de A28 tussen Hoogeveen en Assen door een autobrand ter hoogte van Spier.

 

De brandweer kwam ter plaatse maar de automobilist had het vuur zelf geblust met cola en water. Het verkeer werd ter plekke over een rijbaan geleid. Dit gaf dusdanige verkeershinder in de spits dat er zich als snel een file vormde.

Bijna een miljoen extra voor lokale cultuur

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 19:54

DRENTHE - Drentse gemeenten krijgen de komende vier jaar 240.000 euro per jaar extra van de provincie om lokale cultuur een impuls te geven. Ook verstevigen provincie en gemeenten hun samenwerking met een nieuw programmaplan. Dat maakte gedeputeerde Cees Bijl vandaag bij het Festival der Aa bekend. Namens de Drentse gemeenten nam burgemeester Eric van Oosterhout, tevens voorzitter van het cultuuroverleg van Drentse gemeenten, een cheque in ontvangst.

 

Gedeputeerde Cees Bijl van Cultuur is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeenten. "We hebben in Drenthe al een prachtig cultuuraanbod waar veel inwoners en bezoekers van genieten. Met deze financiële impuls en een steviger samenwerking zorgen we voor een nog betere spreiding van cultuuraanbod voor iedereen en voor nog meer reuring." Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen onderschrijft dit: "Met deze impuls wordt de goede samenwerking tussen de provincie Drenthe en de 12 Drentse gemeenten versterkt. De gemeenten hechten grote waarde aan cultuurbeleid, dat mede door de inzet van provinciale middelen steeds meer inhoud krijgt."

 

De provincie besteedt ieder jaar al 17 miljoen euro aan cultuur in de provincie. Daarbij gaat het vaak om projecten of instellingen met een bovenlokaal karakter. Met de extra culturele impuls van jaarlijks 240.000 euro wil het college van GS gemeenten aanmoedigen in te blijven zetten op een bloeiend lokaal cultuurklimaat. Gemeenten zijn vrij het geld te besteden aan projecten die zij belangrijk vinden. De enige voorwaarde die de provincie stelt, is dat de gemeenten eenzelfde bedrag bijpassen en dus niet bezuinigen.

 

Hoogeveen
Wethouder Erik Giethoorn is blij met deze impuls: "Door en voor Drenthe past uitstekend bij ons beleid van " Van, voor en door Hoogeveen". De subsidie die wij de komende vier jaar van de provincie ontvangen gaan we de eerste twee jaar inzetten voor de doorontwikkeling van De Verhalenwerf. Daarnaast denken we aan de doorontwikkeling van popcultuur."

 

Convenant
Provincie en gemeenten spreken ook af samen te werken aan tien provincie brede projecten. Voorbeelden zijn het versterken van de positie van kleinere musea, het opzetten van twaalf spraakmakende archeologie beleefpunten en talentontwikkeling voor de jeugd. Deze projecten worden gefinancierd vanuit bestaande cultuurbegrotingen. Om deze samenwerking te bekrachtigen ondertekenen alle partijen in het najaar een convenant.

N381 tussen Hoogersmilde en Beilen dicht

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 20:42

HOOGERSMILDE - De provinciale weg N381 tussen Hoogersmilde en Beilen is vanaf vanavond 18.00 uur tot morgen 17.00 uur afgesloten. Er worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het viaduct Veldhuizen bij Hoogersmilde.

 

De herstelwerkzaamheden zijn nodig, omdat er een verzakking is bij de overgangen tussen de weg en het viaduct. Het asfalt wordt op die plaatsen vervangen en de belijning wordt opnieuw aangebracht.

 

Het verkeer wordt omgeleid via de N371, de N855 en de A28.

Winkeldief uit Beilen slaat beveiliger

Gemaakt: Zaterdag, 08 juli 2017 17:54

GRONINGEN - Een 31-jarige veelpleger uit Beilen is gisteren in Groningen betrapt op het stelen van onder meer beddengoed. Ook wordt hij verdacht van het slaan van een beveiliger.

 

De Beilenaar rende samen met een andere man een winkel aan de Herestraat in Groningen uit. Hij had een vuilniszak vol gestolen spullen bij zich. Een beveiliger zette de achtervolging in en kon de man uit Beilen aanhouden. Bij de aanhouding sloeg hij de beveiliger op de borst. De verdachte is overgedragen aan de politie.

 

Uit onderzoek bleek dat de man uit Beilen een veelpleger is, hij zit daarom nog vast.

 

De tweede verdachte wist te ontkomen en is nog spoorloos. De vuilniszak met gestolen spullen heeft hij tijdens het vluchten laten vallen. De spullen zijn terug gegeven aan de winkel.

Automobilist bekneld na botsing met boom

Gemaakt: Zondag, 09 juli 2017 17:32

ZUIDVELD - Bij een ongeval op het Oranjekanaal Zuidzijde in Zuidveld is zondagmiddag en 60-jarige inwoner van Westerbork gewond geraakt.

 

Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van een personenauto de macht over het stuur kwijt en botste frontaal tegen een boom. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse om de man te bevrijden uit zijn benarde positie. Een Mobiel Medisch Team (MMT) kwam per traumahelikopter ter medische assistentie.

 

Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Rieten dak in brand van woonboerderij in Hijken

Gemaakt: Zondag, 09 juli 2017 23:56

HIJKEN – Zondagavond brak er brand uit in de rietenkap van een woonboerderij in Hijken aan de Hoek. De brandweer kon door een snelle inzet en het loshalen van het riet uitbreiding voorkomen.

 

Er wed opgeschaald naar middelbrand zodat er een tweede blusvoertuig ter plekke kwam. Het is onbekend hoe groot de schade is en hoe die is ontstaan.

Inbrekers gaan niet met vakantie!

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 16:17

De vakantieperiode staat voor de deur. Het is een tijd van luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners niet thuis zijn. Het is voor inbrekers vaak eenvoudig om woningen eruit te pikken, waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. Inbrekers zien uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en woningen waar geen licht brandt. De politie en gemeente willen er alles aan doen om woninginbraken tegen te gaan. Maar hiervoor is uw hulp nodig!

 

Neem voorzorgsmaatregelen
Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, kunt u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven en de auto af en toe eens op de oprit te zetten. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook 's avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Wie zal de kampioen Börkerbom 2017 worden?

Gemaakt: Woensdag, 12 juli 2017 17:44

WESTERBORK - Op vrijdag 14 juli vanaf 18.30 uur wordt in zwembad De Boskamp de finale gehouden van de Börkerbom. Na afloop is er discozwemmen.

 

Op vrijdag 19 mei, 9 juni en 30 juni hebben de voorrondes van de Börkerbom(metje) in zwembad De Boskamp in Westerbork plaatsgevonden. De beste Börkerbom springers per categorie gaan door naar de finale op vrijdag 14 juli. De finale begint om 18.30 uur. Publiek is van harte welkom en de entree is gratis.

 

In de bosrijke omgeving van Westerbork ligt het openlucht zwembad De Boskamp. Het bad is open van 29 april t/m 3 september 2017. Het zwembad heeft een 25 meter wedstrijdbad en twee duikplanken. Het wedstrijdbad loopt over in een groot recreatiebad met daarin een onder andere een familieglijbaan.

 

Zwembad De Boskamp
Beilerstraat 13c, Westerbork
Tel. (0593) 33 15 25

Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 19:37

Het is vakantie! Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten.

 

Maak je bijvoorbeeld een kopie van je paspoort voor het hotel waar je overnacht? Zet dit dan duidelijk op de kopie en maak je BSN onleesbaar of gebruik de KopieID app van de overheid.

 

Met de KopieID app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.

 

KopieID app downloaden

U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App StoreGoogle Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Voorkom een stinkende container in de zomer; tips tegen stankoverlast

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 20:29

In de zomer kan uw groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (Gft) en lege verpakkingsmaterialen (PMD) erg gaan stinken. We geven u wat tips om overlast door stank te voorkomen!

 

Tips restafval

 • Wie afval goed scheidt, heeft altijd een schone en frisse container voor restafval. Er zit namelijk niets in dat stank of maden kan veroorzaken. Goed scheiden betekent: groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (gft), glas, textiel, papier/karton en pmd-afval apart inzamelen.
 • Luiers moeten bij het restafval. Verpak ze in een dichtgeknoopte (luier)zak, dat houdt de container fris en voorkomt maden.

 

Tips Gft-container

 • Laat uw Gft en etensresten zoveel mogelijk uitlekken voordat u het in de container gooit.
 • Koop afgemeten, zodat u geen kostbaar voedsel weg hoeft te gooien. Moet er toch iets bij het Gft, verpak het dan direct (laat het niet op het aanrecht liggen). Vliegen komen af op etensresten om daarin hun eitjes te leggen.
 • Leg een oude krant of stro onderin uw container om aankoeken van etensresten te voorkomen.
 • Plaats uw container in de schaduw (niet in volle zon) en laat het deksel met een houtje op een kiertje staan.
 • Maak uw container in de zomerperiode vaker schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep. Gebruik geen chloorproducten, dit is schadelijk voor het milieu.
 • Laat de container bij langdurige afwezigheid (zoals vakantie) leeg en schoon achter.
 • Klimop (Hedera) is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om het probleem te bestrijden.
 • Af en toe een handje zout of kalk in de container zorgt dat de maden uitdrogen.
 • Tuinafval kunt u ook wegbrengen naar de milieustraat.

 

Tips leeg verpakkingsmateriaal (PMD)

 • Zorg ervoor dat verpakkingen zo schoon mogelijk de bak of zak ingaan. Spoel desnoods de bakjes van tevoren af met afwaswater. Doppen en deksels mogen blijven zitten, dit helpt ook tegen stankoverlast.

Twintig sollicitanten voor de functie van burgemeester in Midden-Drenthe

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 21:06

Twintig belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Midden-Drenthe. Het gaat om 12 mannen en acht vrouwen. Deze vacature is ontstaan doordat de reeds benoemde burgemeester om gezondheidsredenen moest afzien van het ambt.

 

Kandidaten
De reactietermijn voor de vacature sloot vrijdag 30 juni. In leeftijd variëren de sollicitanten van 39 tot 62 jaar. 5 zijn lid van de VVD, 3 van het CDA, 3 van D66, 2 van PvdA, 2 van een lokale partij, 1 van de ChristenUnie en 2 van GroenLinks. 2 sollicitanten zijn geen lid van een politieke partij of hebben dat niet aangegeven. 18 sollicitanten komen uit het openbaar bestuur en 1 uit het bedrijfsleven, en 1 uit een non-profit organisatie.

 

Procedure
De commissaris van de Koning zal gesprekken voeren met de kandidaten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie, die vanuit de gemeenteraad van Midden-Drenthe is samengesteld. Deze commissie draagt op basis van de eerder vastgestelde profielschets en te voeren gesprekken twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Als de raad te zijner tijd de voordracht heeft overgenomen, wordt de naam van de voorkeurskandidaat openbaar gemaakt. Daarna gaat de voordracht samen met het advies van de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

Inzittende auto met inbrekerswerktuig op de vlucht na botsing met boom

Gemaakt: Maandag, 17 juli 2017 02:49

HIJKEN – Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag op het Oranjekanaal Zuidzijde in het Drentse Hijken van de weg geraakt en tegen een boom gereden. De bestuurder heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten.

 

De politie trof in de auto inbrekerswerktuig aan alsmede twee ploertendoders en andere spullen. Na een zoekactie heeft de politie de bestuurder in de bosjes aangetroffen en aangehouden omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten en voor verder onderzoek.

 

Er was volgens getuigen verklaringen eerst sprake drie personen in de auto, maar de bestuurder houdt vol dat hij alleen in de auto zat. De politie gaat maandag verder onderzoeken of de spullen die in de auto zijn aangetroffen van diefstal afkomstig zijn. De politie is een onderzoek in een bij de auto gestart. De auto heeft een Pools kenteken.

Verpleegkundige berispt omdat hij gewonde motorcoureur liet liggen

Gemaakt: Woensdag, 19 juli 2017 23:23

SMILDE - Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft een verpleegkundige uit België berispt, omdat die een motorcoureur uit Smilde niet aan zijn verwondingen heeft geholpen.

De crosser liep in oktober tijdens de grasbaanraces in Vledderveen ernstig beenletsel en brandwonden op. De verpleger keek niet naar de coureur om.

 

Seintje
Kort voor het incident kreeg de verpleegkundige een woordenwisseling met de EHBO-leden. Afgesproken werd dat de EHBO'ers eerst werden ingezet en de verpleger een seintje kreeg als die nodig was. Het tuchtcollege vindt dat de verpleegkundige als eindverantwoordelijke altijd zelf moet inschatten of er sprake is van spoed.

 

Bleef zitten waar hij zat
Toen de coureur ten val kwam en door zijn eigen motor werd meegesleurd had de verpleger direct in actie moeten komen. Daarentegen bleef de man op zijn post zitten en zag hij op afstand hoe de EHBO-leden de gewonde meesleepten.

 

Hij hoorde dat via de speakers een ambulance werd opgeroepen. Ook toen bleef de verpleger zitten. "Ik was bang voor een nieuwe discussie", zei de man eerder tijdens de zitting.

 

Niet bekwaam
Zelfs toen de ambulance er was en pas na drie kwartier vertrok informeerde de verpleger niet naar de situatie. "Meneer had zich niet moeten laten leiden door zijn emotie, ook niet na een geschil met de EHBO", zei de tuchtrechter. De man heeft zich niet gedragen als een bekwame verpleegkundige, zo werd geoordeeld.

Lucht in Drenthe van goede kwaliteit

Gemaakt: Vrijdag, 21 juli 2017 17:36

DRENTHE - De luchtkwaliteit in Drenthe is van goede kwaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek van Arcadis in opdracht van de provincie Drenthe. Aanleiding voor het onderzoek is de gewijzigde wetgeving sinds het vorige rapport uit 2011; de luchtkwaliteit in Drenthe is getoetst aan de nieuwe wetgeving.

 

Het merendeel van de concentraties luchtverontreinigende stoffen in de lucht wordt in Drenthe veroorzaakt door verder weg gelegen bronnen; deels in Nederland en deels in het buitenland. Deze bronnen buiten de provincie leveren zogeheten achtergrondconcentraties.

 

De achtergrondconcentraties in Drenthe zijn ongeveer de helft van de vastgestelde wettelijke grenswaarden voor de jaargemiddelde concentraties stikstofdioxide en fijn stof. Daarmee behoort Drenthe tot de top drie schoonste provincies van Nederland, naast Groningen en Friesland.

 

Naar de toekomst toe is de verwachting dat de dalende trend van achtergrondconcentraties doorzet. De kwaliteit van de lucht in Drenthe zal hierdoor steeds beter worden.

 

De luchtkwaliteit in Drenthe is al jaren van goede kwaliteit. De conclusie uit het rapport is dat er in de provincie Drenthe nu en in de toekomst geen sprake is of zal zijn van knelpunten op het gebied van luchtkwaliteit. Grenswaarden worden niet overschreden. Door de goede luchtkwaliteit in Drenthe zijn er op dit moment geen specifieke actiepunten opgenomen in het onderzoeksrapport, anders dan het blijven monitoren van de ontwikkelingen.